sbbmijnmijnbuurt

logo
Behartiging algemene belangen
van de woonkern de MIJNbuurt
in de gemeente Landgraaf
Ga naar de inhoud

Informatieavond inbraakpreventie

Wij nodigen u van harte uit op vrijdag 19 april 2024 vanaf 19.00 uur tot 21.30 uur met een korte (koffie)pauze. Inloop vanaf 18:45 uur.

Locatie: Wijkcentrum An de Koel, Strijthagerweg 2 te Schaesberg.

Een inbreker heeft maar vijf minuten nodig........

Deze informatieve avond is een gezamenlijk initiatief van Stichting  Bewoners Belangen mijnMIJNbuurt en Buurtvereniging Gravenrode.
 
 

De Politie (twee wijkagenten) en de afdeling handhaving (BOA) van de gemeente Landgraaf zullen deze avond aanwezig zijn en uitleggen wat hun functie is en wat zij voor de wijk kunnen betekenen. U bent vrij om uw vragen bij hen neer te leggen.
 
 

De landelijk bekende oud-inbreker Evert Jansen zal die dag een “schouw” in de wijk gaan houden en gaat daar tijdens onze informatieavond zijn ervaringen en zijn tips om inbraken te voorkomen met ons delen. Hij gaat op vrijdag 19 april door de wijk en met zijn "inbrekers-ogen" zoekt hij locaties die uitnodigen tot een inbraak. Hij test ook de bewoners of zij oplettend zijn en of zij hun onveilige gevoel delen met een melding naar de meldkamer van de politie. (meldkamer is op de hoogte van "onze inbreker".)
 
 

Graag brengen we een aantal feiten onder uw aandacht:
  • In de maand november 2023 - januari 2024 zijn er ca. 22 inbraken en pogingen daartoe geweest in de gemeente Landgraaf, dus ook in onze directe omgeving. In geheel 2023 in de gemeente Landgraaf 52 meldingen van inbraak waarvan 37 gelukt (met buit) en 15 mislukt (poging). (percentage van 71,2%)
  • De meeste inbraken vinden plaats in de namiddag en avond.
  • Bijna drie kwart van de slachtoffers van een inbraak(poging) onderschat de emotionele gevolgen ervan en ondervindt nog maanden de gevolgen zoals slaapproblemen.
  • Mobiele bendes trekken in wisselende samenstelling rond volgens de politie.

Wij zouden het fijn vinden wanneer u zich aanmeldt voor deze avond zodat wij weten met hoeveel u komt.
Aanmelden kan via de e-mail: bestuur@bvgravenrode.nl  of info@sbbmijnmijnbuurt.nl

Noteer 19 april 2024 in uw agenda. Wij rekenen op een grote opkomst.
 

Terug naar de inhoud